Imprimă această pagină

Claudia, Emil și Tjerk – Ciocolateria ”ADORÈ CLUJ”, Despre ciocolată între pasiune și artă

By 14 Decembrie 2017 1408 0
Ciocolata a determinat întotdeauna pasiune, iubire și artă, reprezentând una dintre cele mai apreciate produse alimentare. A fost unul dintre cadourile aduse din meleaguri descoperite peste ocean de către Cristofor Columb. Era văzută ca fiind băutura zeilor și cel mai rafinat cadou care se putea face cuiva. A determinat studii și cercetări, pentru o îmbunătățire a gustului, a aromei, a savorii.
În timpurile moderne a devenit aproape o artă prepararea ciocolatei și prezentarea ei publicului larg. În România există numeroase ciocolaterii, care încearcă să aducă aroma ciocolatei în viața cotidiană. Una dintre acestea, care reușește să combine pasiunea pentru ciocolată cu artă de a prepara și a reda publicului o ciocolată de înaltă calitate, este Ciocolateria „DELITEC ADORÈ CLUJ”. Cu o echipă formată din: Claudia, Emil și Tjerk, s-a reușit aducerea, în fața publicului larg, a unor sortimente deosebite de ciocolată. Pentru ei ciocolata este un răsfăț bine-meritat, o pasiune descoperită celorlalți.

Claudia Deacu ne descoperă ceea ce înseamnă „DELITEC ADORÈ CLUJ”, prin prisma pasiunii în arta ciocolateriei.

1. Stimată doamnă Claudia Deacu, de unde vine pasiunea pentru ciocolată? Ce înger sau ce daimon o inspiră?

Cu o bogată istorie, ciocolata a fost și este apreciată și iubită. Aztecii și mayașii considerau ciocolata băutura zeilor. Civilizațiile străvechi i-au descoperit multe beneficii, urmând să devină una din cele mai apreciate arome din lume. Ciocolata îmbină arome variate: dulce, amărui, fructat, lichior, exotic, etc. Aduce o multitudine de gusturi și combinații, este fascinantă, o încântare a simțurilor.

2. Sunteți o profesionistă în ale ciocolatierii, cum vedeți dezvoltarea acestei arte în România?

Început fiind acest segment, cred că există potențial. Este ceva nou, diferit, mai sunt arome, gusturi, combinații de explorat. Toți iubim ciocolata, copii și părinți, tineri și bătrâni. Este un cadou potrivit pentru persoane apropiate, angajați sau colaboratori.

3. Ce produse oferiți?

Produsele noastre sunt făcute din ciocolata de cea mai bună calitate, nu conțin grăsimi vegetale, nici arome sintetice, nici conservanți. Oferim praline și tablete de ciocolată. Pralinele sunt în trei tipuri de ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Umplutura/ganache-ul poate fi pe bază de fructe (afine, zmeură, căpșună, vișină, caisă, portocală), alcool (lichior Baileys, Cointreau, cognac, Irish coffee, lichior portocală), alune, nuci, migdale, ghimbir, scorțișoara, marțipan, creme brulee, vanilie.

4. Aveți o gamă variată, există specialități pe care le oferiți doar în perioada sărbătorilor de iarnă?

Ce specialitate recomandați? Sortimentele sunt variate și se pot oferi indiferent de ocazie. Pentru Crăciun sunt figurinele specifice: moș, om de zăpadă, clopoțel, sanie, etc. Dar personalizarea poate fi în funcție de eveniment/ocazie: oferim cadouri corporate, mărturii nuntă/botez, zi de naștere.

5. În ce linii se înscrie ciocolată în rândul dorințelor cumpărătorilor?

Clienții cumpără ciocolată atât pentru consum propriu cât și pentru a fi oferită ca și cadou. Ciocolata este apreciată pentru calitățile ei. Consumată în cantități moderate și fără adaosuri de grăsimi vegetale, coloranți, conservanți, are efecte pozitive asupra sănătății.

6. Ce alte produse și specialități le dedicați cumpărătorilor?

Suntem ciocolaterie-cafenea. Oferim clienților noștri câteva sortimente de cafea, diverse origini: Guatemala, Peru, Papua New Guinea, Congo, Nicaragua, Brazilia, Ethiopia. De asemenea am inclus în oferta noastră o colecție de vinuri.

7. Organizați workshopuri. Ce orizonturi oferă?

Organizam demonstrații și/sau workshopuri în care prezentăm cum se fac pralinele de ciocolată.

Ciocolaterie-Cafenea ”Adorè CLUJ”
B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 59 Cluj-Napoca
W: www.adorecluj.com
E: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Facebook: J’adore DeliTec
Instagram: adore_chocolat_cluj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ardealul de Succes

Articole înrudite