Daniel Ganea, actorul româno-american într-o incursiune la Castelul Bran, de Crăciun Recomandat

Daniel Ganea s-a născut în orașul european Cluj-Napoca, din Transilvania, România. Este un actor, cunoscut din mai multe filme, în care a jucat la Hollywood, cele mai importante fiind; SIS, Trupa Specială de Investigație, Love a la carte (2014), King's Man (2010), Trail (2010), regizat de celebrii producători de la Hollywood: George Gallo, Andy Weiss și a jucat alături de nume celebre, cum ar fi: Giovanni Ribisi, Terry Crews, Luke Wilson, James Caan, Gabriel Macht, Kelsey Grammer, Rade Serbedzija și mulți alții, cu care Daniel Ganea a legat o mari prietenii în industria de film. De asemenea, el a jucat și în piese de teatru, seriale TV, fiind nominalizat la o serie de premii internaționale, la festivaluri renumite de film.
Daniel Ganea a fost ales, din câteva sute de actori, de către Disney Channel, să joace, în producția celebră „Forever”, alături de Hannah Montana, celebra actriță și cântăreață Miley Cyrus. Acest film a avut un real succes, fiind creat și regizat de Rich Correll, Barry O Brien, Michael Poryes.

În spatele filmărilor, Daniel Ganea povestea regizorilor și actorilor: Miley, Emily Osment, Billy Ray Cyrus, Dolly Parton, Brooke Shields, Selena Gomez, şi multor altor staruri de la Hollywood, despre Transilvania, că se găsește în splendida România și îi încuraja să o viziteze. De asemenea, să viziteze și „Castelul Dracula” din Transilvania, un loc celebru în întreaga lume.

Producătorii, echipa, actorii și toată lumea petreceau mult timp pentru a glumi cu Daniel pe acest subiect, despre renumitul Dracula.

Pentru a parcurge acest drum, cel al deveniri întru arta actoriei, Daniel Ganea a studiat actoria la Universitatea din Los Angeles, dar și teologia și, în prezent, este student la Universitatea din Utah Valley, linia aviație, în calitate de pilot de 4 ani. A jucat în reclame pentru numeroase brand-uri internaționale: Hyunday, Gianfranco Ferer etc.

Pe parcursul anilor, a îmbrățișat și cariera de prezentator de spectacole și emisiuni, prezentând, alături de personalități, o serie de programe importante de televiziune și a dat interviuri pentru televiziuni importante, cum ar fi: TMZ din USA, în care a promovat frumos România. S-a implicat în realizarea unor frumoase emisiuni de top, care promovează valorile naționale și a devenit Director Exclusiv și asociat în companiile de producție ale celebrelor gale: Gala Celebrităților și Gala Femeilor de Succes, promovate la nivel internațional.

Este pasionat și de cariera de regizor de film, studiind și această latură a actoriei în SUA și lucrează la primul său film personal, în prezent. Este și membru în: SAG, AFTRA, EQUITY LONDON, UARF (UNIUNEA ACTORILOR ȘI REALIZATORILOR DE FILM din România).

Interviu:

Te-ai născut în Transilvania și ai impresionat, în acest sens, lumea cinematografiei de la Hollywood. În acest moment, ești un adevărat Ambasador, în plină ascensiune, la Hollywood! Care sunt cele mai frumoase amintiri despre locurile natale, care ți-au rămas în minte, încă din copilărie?

Mă simt mândru ca m-am născut în Transilvania, un loc frumos, care mi-a rămas în suflet, pe care-l voi promova toată viața mea. America m-a format profesional, la un anumit nivel în lumea cinematografică, dar Romania, este țara mea de suflet. Am să-mi amintesc, întotdeauna, cu plăcere, de peisajele frumoase ale țării noastre, de sărbătorile noastre tradiționale, unice în lume, care promovează folclorul autentic și de gastronomia tradiționala, specifică țării noastre. Ador ciorba ardelenească, făcută de ardelenii noștri, dar și sarmalele românești.

Cum ți se par schimbările survenite în țara noastră, de-a lungul timpului, după ce te-ai întors?

Am fost mulți ani plecat, fără să mă întorc acasă, dar mărturisesc sincer că Romania a rămas la fel de frumoasă și s-a dezvoltat destul de mult, în bine. Păcat că aspectul acesta nu se reflectă neapărat în traiul, de zi cu zi, al românilor și tinerii nu sunt atât de stimulați, pentru a rămâne acasă. Țara noastră nu a oferit prea multe oportunități, legate de locurile de muncă. Însă, noi, cei plecați, vom reveni mereu cu plăcere acasă și vom sprijini țara, indiferent unde vom locui, fizic vorbind. Sufletul românilor este tot acasă.

Care sunt cele mai importante criterii pentru a reuși în lumea cinematografică, la HOLLYWOOD?

Muncă foarte multă, perseverență, sinceritate, personalitate, dar primul este talentul cu care te naști. Cinematografia este o meserie frumoasă, interesantă, dar pe care nu o poți păcăli, deoarece interpretarea trebuie să fie reală.

Care este diferența între tradițiile noastre culturale și lumea de peste ocean?

Tradițiile noastre sunt cam unice în lume, deoarece când vorbim despre tradiție, ne gândim la tot ce avem noi de promovat mai frumos, pentru a ne pune țara în valoare. Folclorul, portul popular mi se par impresionante și multe țări au fost inspirate din folclorul nostru autentic. Tradițiile noastre sunt cu adevărat spectaculoase, noi avem o artă culinară deosebită, un mod unic de a pregăti Crăciunul, Paștele, Revelionul. Peste Ocean aceste aspect sunt festive, dar nu sunt așa tradiționale.

Ce i-ar trebui unui tânăr ca să reușească în lumea cinematografica de la Hollywood, ce sfaturi le-ai da tinerilor din România?

Sfaturile mele sunt multiple! În primul rând, trebuie să se hotărască din timp, pentru a studia foarte bine cinematografia. Cinematografia este o meserie care se poate studia încă din copilărie sau de pe băncile liceului. Trebuie să facă această meserie din plăcere, trebuie să aibă o rezistență foarte mare la filmări, se filmează ore în șir, se muncește foarte mult. Să aibă multă răbdare la castinguri, deoarece niciodată nu se știe ce rol poate aduce ziua de mâine. Sunt multe respingeri și nu trebuie să se demoralizeze. Le doresc mult curaj și succes!

Care crezi că sunt motivele adevărate, pentru care pleacă tinerii din țara noastră, în număr așa de mare?

Nicăieri în lume nu este precum acasă, unde te-ai născut, dar trebuie să recunoaștem că oportunitățile pe care le oferă job-urile mondiale, în privința câștigurilor financiare, sunt multiple! Tinerii noștri pleacă pentru un trai, un confort mai bun.

Ai realizat această ședință foto, de sărbători, pentru primul număr al revistei Ardealul de Succes, având ca temă: „Incursiune la Castelul Bran (Dracula)”. Cum ți s-a părut castelul, după atâția ani?

Mă simt legat sufletește de Transilvania și de Castelul Dracula, tot așa de frumos a rămas, dar înspăimântător, dacă ne gândim la legendă! Americanii apreciază foarte mult acest loc și promovează de mulți ani legenda, chiar făcând multe filme pe această temă.

Cu ce mari personalități păstrezi legătura în Romania? Care sunt relațiile tale cu oamenii de aici?

Sunt bucuros sa fiu alături de celebrele gale, Gala „Femei de Succes”, care va avea loc pe 11 decembrie și Gala „Celebritățile Anului”, care au promovat sute de personalități importante, cu care m-am cunoscut și am păstrat legătura și de peste Ocean. A fost o bucurie să mă revăd mereu cu: Marcel Iureș, Dan Puric, Florin Piersic, Maia Morgenstern, Ioan Carmazan, Gheorghe Turda, Elena Merișoreanu, Nicolae Sabău, Cristi Brancu, Oana Turcu, Angela Buciu, Corina Chiriac, Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș, pe care îl apreciez foarte mult, mai ales că îmi era vecin de cartier, în Cluj. Acești oameni minunați m-au făcut să mă întorc mai mult acasă, chiar dacă, din păcate, unele personalități nu se mai găsesc printre noi, precum: Stela Popescu și Sergiu Nicolaescu, la care am ținut foarte mult.

Care sunt cele mai importante proiecte de viitor, pe care le ai? Este și țara noastră inclusă în proiectele tale?

Lucrez la mai multe proiecte de film, atât ca și actor, cât și ca producător, regizor, printre care și un film în Romania, alături de Maestrul Ioan Carmazan, dar vom spune mai multe pe viitor.

Care sunt actorii tăi preferați în lumea cinematografică, atât în Romania, cât și la Hollywood? Ai anumite personalități de care te simți mai apropiat?

Actorii mei preferați la Hollywood sunt: Marlo Brando, Robert de Niro, Silvester Stalone, Adam Sandler, Robert Downey, Al Pacino, Will Ferrell, iar din Romania sunt: Sergiu Nicolaescu, Alexandru Arșinel, Florin Piersic, Marcel Iureș și Dan Puric.

Vă mulțumim frumos pentru interviu, suntem bucuroși că avem un ardelean de succes, care ne reprezintă așa de frumos în lume, în America.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Conferința de Leadership Feminin The Woman și Revista The Woman - în lumina reflectoarelor în luna martie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, o instituţie de succes în inima Transilvaniei

Kinderland

ORIZONT TV, televiziunea românească ce promovează valorile tradiționale

Salon Tresor, alegerea fericită

Interviu - Femeia Creativă

Ansamblul folcloric studenţesc Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca 1957-2017 - Măiestrie şi performanţă

GRAND HOTEL NAPOCA – un loc de suflet, un loc cu suflet

Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii

INTERVIU - Preotul clujean Dan Goga, strănepot al poetului Octavian Goga

INTERVIU - Raul Stör, antreprenor, proprietarul magazinului Men's Club

Ana Ilca Mureşan | Am fost o norocoasă pentru că m-am născut într-o casă unde cetera era în cui, lângă icoană