Interviu - Femeia Creativă

1. Stimată doamnă Maria Vintilă de unde vine pasiunea pentru design, pentru celebrarea Frumosului, prin rochii de mireasă?

Pasiunea pentru design vine din dorința de a relata frumosul prin vestimentație, iar rochia de mireasă exprimă cea mai pură frumusețe în relație cu femeia.

2. Ce ne puteți relata despre linia vestimentară pe care o dezvoltați?

Linia vestimentară pe care punem accentul subliniază feminitate, eleganță, finețe, întrun cuvânt – sublimul. Exprimând feminitatea prin croiuri senzuale, eleganța prin materiale prețioase și finețea prin danetele și mătăsuri ajungem la rochia de mireasă ideală.
3. Sunteți profesioniști în expresivitatea rochiilor de nuntă. Ce implică Salonul Maria?

În primul rând, 20 de ani de experiență își spun cuvântul în materie de modă și design. în vestimentația de nuntă, accentul fiind pus pe rochia de mireasă am ales să participăm la evenimentele care pun accent pe aceasta Am acumulat experiență prin participarea la evenimentele de top din acest domeniu, la numerioase expoziții din țară și din străinătate, și nu în ultimul rând la prezentări de modă alături de unul dintre cei mai mari designeri din România, Cătălin Botezatu. Alături de el am prezentat colecții de rochii de mireasă unicat și rochii de ocazie unicat.

4. Ce anume credeți că influențează alegerea viitoarelor mirese?

În primul rând, stilul personal, amploarea nunții, locația și tematica acesteia. De exemplu, la o nuntă în stilul anilor ’20 se poartă rochii cu paiete și franjuri, accesorii cu pene și cristale.

Dacă mireasa optează pentru o nuntă clasică, roială se va alege o rochie prințesă, cu trenă impunătoare și un voal care să completeze ținuta. Aici, rochia de mireasă se accesorirează cu o coafură fixă, un coc inalt, imbrățișat de o diademă.

Pentru mireasa contemporană mergem pe o mai mare diversitate când vine vorba de linia rochiei de mireasă. Aceasta poate să fie o prințesă lejeră care merge până la lina A sau chiar o sirenă fluidă, moale, din dantelă sau georgette. Din punct de vedere al texturii materialelor acestea vor fi fine, fluide, vor imbrășisa corpul. Pe plan cromatic alegem ivory in combinație cu light gold, roz pudrat, cappuccino, nude. Mireasa contemporană va alege între un voal spectaculos și o coafură complexă, sofisticată. Accesorizarea va scoate în evidență personalitatea miresei.

5. Care au fost personalitățile care v-au marcat în universul modei?

Cateroic, Eli Saab, singurul designer de origine libaneză acceptat printre marii designeri de la Milano, de exemplu Armani, Versace, Dior.

6. Cum vedeți rochia de mireasă, pertectă, în zilele noastre?

Oh, vai! Sunt milioane de rochițe superbe și n-aș ști pe care să o aleg, dar trebuie să vă dau un răspuns, așa că, pentru mine, rochia perfectă a zilelor noastre este o rochie din materiale prețioase – mikado, dantelă, georgette, cu manufactură de calitate și cu accesorizare - mărgele, cristale, paiete. Culoarea ivory în combinație cu light gold și nude. Rochia alb optic iese total din modă în acest an.

7. Ce realizări deosebite v-au înfrumusețat viața?

Cea mai mare realizare este că am o afacere de familie în care lucrez alături de soțul și fiica mea, care a terminat Design vestimentar în cadrul UAD – Cluj-Napoca.

Afacerea mi-a adus succes atât în țară cât și în străinătate. La ora actuală, noi, suntem reprezenții pe România a brandului american Enzoani care este unul dintre cele mai mari branduri de rochii de mireasă din S.U.A. Prezentările noilor colecții de rochii de mireasă sunt la Hollywood, unde am și fost invitați.

8. Ce evenimente ați pregătit?

În decursul acestor 20 de ani de experiență am susținut prezentări de rochii de mireasă unicat și de rochii de seară unicat în Târgu-Mureș Cluj-Napoca și București.

În prezent, lucrez la noi colecții unicat atât de rochii de mireasă, cât și de ocazie.

9. Care sunt colecțiile promovate?

Aleg să promovez ceea ce mă și reprezină - finețe, eleganță, calitate și seriozitate. Experiența m-a ajutat să selectez cele mai bune firme de rochii de mireasă, care pun accent pe calitate și design desăvârșit, având exclusivitate pe toate brandurile cu care lucrăm în Târgu-Mureș și/sau luj-Napoca: Enzoani, Demetrios, Cosmobella, Pronovias, San Patrick.

10. Ce produse, linii vestimentare, accesorii, oferiți, alături de rochii de mireasă?

Rochii de ocazie și tot ce ține de accesorizarea rochiei de mireasă, adică voaluri, diademe, cercei etc.

11. Aveți o activitate intensă. Care este cea mai frumoasă realizare a voastră?

Cine nu-și dorește să lucreze cu fiica sa? Aceasta este cea mai mare bucurie pe care o poate avea o mamă, să aibă fiica alături atât pe plan personal cât și profesional.

Mă bucură să pot spune că am 3 magazine în două orașe. În Târgu-Mureș am două magazine pe Bulevard 1 Decembrie 1918 la nr 112 și 116, iar în Cluj-Napoca pe str.Clinicilor nr 42.

12. Ce proiecte de viitor aveți?

Cea mai mare prioriate este să o susțin pe fiica mea în toate proiectele ei de viitor. Am în plan să dezvolt mai mult afacerea pe care o am, dar despre asta vă voi vorbi în numărul următor.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 20:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Conferința de Leadership Feminin The Woman și Revista The Woman - în lumina reflectoarelor în luna martie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, o instituţie de succes în inima Transilvaniei

Kinderland

ORIZONT TV, televiziunea românească ce promovează valorile tradiționale

Salon Tresor, alegerea fericită

Interviu - Femeia Creativă

Ansamblul folcloric studenţesc Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca 1957-2017 - Măiestrie şi performanţă

GRAND HOTEL NAPOCA – un loc de suflet, un loc cu suflet

Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii

INTERVIU - Preotul clujean Dan Goga, strănepot al poetului Octavian Goga

INTERVIU - Raul Stör, antreprenor, proprietarul magazinului Men's Club

Ana Ilca Mureşan | Am fost o norocoasă pentru că m-am născut într-o casă unde cetera era în cui, lângă icoană