Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii Recomandat

Acest duet minunat, Romeo și Julia Saleno, tenor și soprană, formează primul cuplu familial de pop opera din lume, fiind îndrăgostiți atât pe scenă, cât și în viața reală. „Cel mai apreciat cuplu de pop operă din România”, Romeo şi Julia Saleno, aduc în fața publicului internațional un nou concept de show, care combină stiluri și ritmuri, atât moderne, cât și clasice, în genul muzical cunoscut sub denumirea de Pop Opera. „Un spectacol inedit, care combină muzica pop cu cea clasică”, „Un spectacol rafinat, conceput după scenariul unei poveşti de iubire”, notează presa de specialitate.
Soliști profesioniști, cant-autori, profesori de canto și producători muzicali, Romeo și Julia Saleno întruchipează povestea unui cuplu de succes, prin talent și profesionalism. Absolvenți ai Secției canto clasic din cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj Napoca, Romeo și Julia Saleno și-au continuat studiile de canto la New York, cu celebra soprană Renata Scotto, cu tenorul David Bender, cu Charles Riecker de la Metropolitan Opera și cu soprana Virginia Zeani în West Palm Beach, Florida. Publicația „România Liberă” consemna: „Tenorul Romeo Saleno și soprana Julia Saleno sunt două voci de aur pe orbita afirmării depline în țară și în lume”, „Doi soliști lirici aflați în plină vogă, considerați pe drept, la ora actuală, «voci de aur» ale scenei universale”.

ardealul02 saleno02 850x565
Julia Saleno a studiat canto și pian, scrie poezii și vorbește cinci limbi străine. A debutat la vârsta de 14 ani pe scena Casei Universitarilor din orașul natal, Cluj Napoca, în cadrul unui concert de Crăciun. În timpul Conservatorului a obținut bursă de merit și a susținut prestații artistice care s-au bucurat de aprecierea criticilor: „Soprana Julia Saleno e o prezență solistică remarcabilă. Vocea ei are volum, forță de expresie și varietate timbrală.”, scria „Ziarul de Cluj”. Încă din anii studenției, Julia Saleno a fost angajată ca și profesor de canto la Liceul de Muzică “S. Toduţă” din Cluj-Napoca și a fost invitată în SUA ca să predea canto în cadrul prestigiosului Festival de Artă „French Woods” din statul New York, unde a susținut și câteva recitaluri cu Prof. Univ. Dr. Alexander Chernyshev, de la Universitatea din Minnesota. A participat de asemenea la workshopurile de laringologie ale Dr. Susan Miller, instructor vocal în Washington DC.

Soprana Julia Saleno nu numai că „dispune de calități vocale care îi permit o întindere și o amplitudine similare cu a celor mai mari soliste din lume”(România Liberă 2006), ci este și deținătoare a premiului de Miss Popularitate în cadrul concursului de frumusețe organizat de Conservatorul de Muzică și totodată a Marelui Premiu la concursul de romanțe „Te-aștept pe același drum”. Julia Saleno este Femeia de succes a anilor 2013, 2014 și 2017, trofee oferite în cadrul Galelor bucureștene „Femeia de Succes a anului”, solistă invitată a „Couture Fashion Week” New York City, solistă colaboratoare a Operei Brașov și a Operei Naționale Cluj Napoca, pe a cărei scenă l-a cunoscut pe acela care urma să-i devină partener de viață, tenorul Romeo Saleno, în timpul unei reprezentații cu opera „Carmen” de Bizet, în care a jucat rolul titular. „Cu o voce puternică, bogat timbrată, întinsă ca diapazon, tânăra cântăreață a punctat cu suficientă elasticitate multitudinea de trăsături caracterologice ale personajului Carmen: temperamentul năvalnic și o energie de persuasiune impresivă care caracterizează atât personajul în sine, dar, se pare, ține și de caracterul interpretei. Buna stăpânire a registrelor vocale a fost un avantaj definitoriu al întregii interpretări, interpreta situându-se cu aceeași siguranță la diversele nivele ale înălțimii sonore.” (Oleg Garaz, Ziua de Cluj)

Romeo Saleno a studiat și Medicina Veterinară în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Începuturile carierei artistice îl găsesc pe Romeo Saleno pe Scena Casei de Cultură a Studențior din Cluj Napoca, unde a activat ca și solist de muzică populară al ansambului Mărțișorul, alături de care a întreprins turnee în țară și în străinătate. În timpul unui turneu la Paris, este rugat să interpreteze cateva canzonete la cererea organizatorilor și reacția exuberantă a audienței care a ovaționat la prestația sa, îl motivează și proiectează pe calea muzicii clasice. A fost susținut în acest sens și de Maestrul Ion Bocșa, care l-a încurajat, sfătuindu-l că glasul puternic și ambitusul întins îi dau posibilitatea de a aborda un gen muzical complex, cum este opera. În timpul Conservatorului de Muzică, la care a intrat cu brio, urmează master-classurile unor soliști consacrați precum sopranele Virginia Zeani și Mariana Nicolesco, tenorul Ciorneliu Murgu, dar și cele susținute de regizorul Vincent Liotta de la Universitatea Indiana din SUA. Romeo Saleno a fost angajat ca și solist vocal al Operei din Timișoara în anul trei de Conservator, apoi solist vocal permanent al Operei Naționale Clujene, pe a cărei scenă a activat vreme de zece ani. În anul 2003 a fost distins cu Diploma de Onoare a Operei Naționale Române Cluj Napoca, înmânată pe scenă de către regretatul Prof.Univ. Alexandru Fărcaş, la acea vreme Director General al reputatei instituții de cultură.

Romeo Saleno, o „voce Dumnezeiască” (România Liberă, 2006), este câștigătorul a trei premii întâi, la Concursul Internațional de Canto „Sabin Drăgoi” 2001 și Concursul Internațional de Canto „Eugenia Moldoveanu” 2002-2003, fiind singurul tenor român din Operalia Maestrului Placido Domingo, la Washington DC, în anul 2001, la Kennedy Center of the Performing Arts, solist vocal (tenor) al Operelor Naționale din Bucureşti, Cluj-Napoca și Timișoara, cu un repertoriu de peste 20 de roluri principale de operă, operetă și musical, dintre care cele mai reprezentative sunt: Don José din opera Carmen de Bizet, Hoffmann din Les Contes d’Hoffmann de Offenbach, Rodolfo din Boema, F.B. Pinkerton din Madama Butterfly, Mario Cavaradossi din Tosca, Calaf din Turandot de Puccini, Cântărețul Italian din Cavalerul Rozelor de Strauss, Radames din Aida, Ismaele din Nabucco, Ducele de Mantova din Rigoletto, Alfredo din Traviata, Manrico din Trubadurul de Verdi, Tony din Westside Story de Bernstein, Edwin din Sylvia de Kalman, Freddie din My Fair Lady de Lerner & Loewe.

Meritele soliștilor Romeo și Julia Saleno au fost răsplătite cu premii naționale și internaționale, care dovedesc faptul că talentul, ambiția și munca și-au găsit recunoașterea: Rezidența americană pentru talent muzical excepțional; Diploma pentru merite extraordinare în domeniul muzicii, acordată în cadrul Galei Celebrităților din Las Vegas, Nevada, în anul 2011; Premiul Special VIP pentru promovarea imaginii României în lume, decernat în cadrul Galei Premiilor Revistei VIP, în anul 2013, gală transmisă în direct pe postul național de televiziune TVR 1 si TVR Internațional; Ambasadori ai păcii – titlu acordat în cadrul evenimentului „Vigil for International Peace” 2011 în Central Park din New York City; au fost membrii ai juriului la Concursul de Frumusețe Callatis, care s-a ținut în Italia, la Roma; Cetățeni de onoare ai comunei Cetatea de Baltă, Județul Alba, locul nașterii tenorului Romeo Saleno. Biografia lor este inclusă în Enciclopedia Personalităților Hubner (Enciclopedia femeilor și bărbaților cu cariere de succes din România). „Premiile numeroase și importante cucerite de Romeo și Julia Saleno au confirmat la superlativ speranțele investite în ei.” scria Revista Agenda.

În anul 2011, Romeo & Julia Saleno își împlinesc visul de a cânta pe Broadway, la New York. În același an sunt multipremiați, în USA și România, decernându-li-se diploma de „Primul cuplu de pop-opera din lume”(Gala Celebrităților București).

Anul 2016 aduce acestui cuplu remarcabil, Romeo & Julia Saleno, trofeul „Celebritatea anului în muzică” (pop-opera), lucru care descrie cel mai bine ceea ce înseamnă îmbinarea pasiunii pentru muzică cu iubirea ce și-o poartă, simbioză ce naște Artă și Frumos. „Întâlnirea cu Romeo și Julia Saleno e un transplant de tandrețe.”, „Vocile lor strălucitoare, forța și ușurința cu care cântă transmit ascultătorului, oricare ar fi acesta, o stare de fericire și de lumină.”

Romeo și Julia Saleno au câștigat rezidența și publicul american prin dăruirea, prin sufletele lor pline de pasiune pentru artă, pentru frumos, pentru muzică și prin talentul vocal de excepție. Ei sunt primii soliști români de pop opera care au cântat pe scenele renumitelor cazinouri din Las Vegas, unde au încântat cu vocile lor de aur celebritățile premiate la a XV-a ediție a Silver State Latino Awards din anul 2016. Romeo și Julia au susținut concerte în Europa (România, Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Elveția, Olanda), Australia (Canberra, Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide și Perth - turneu 2014) și în Statele Unite ale Americii (New York, Los Angeles, Las Vegas, Hollywood, Phoenix, Miami, Orlando, Tampa, Sacramento). Despre cariera internațională a soților Saleno, în 2011, Curentul Internațional nota: „Privirile străinilor se ridică, ochii lor se umplu de admiraţie şi finalul aduce ovaţii îndelungi: „Bravo, Bravooo!!!” . Soții Saleno au cântat cu dăruire în concerte publice și private, pe toate scenele importante din România, în opere, filarmonici, teatre, palate, festivaluri, zilele orașului, concerte în aer liber, gale, baluri, ambasade, inclusiv la Sala Palatului, împreună cu violonistul Edvin Marton și la Palatul Parlamentului, în cadrul mai multor concerte exclusiviste. „Invitaţii speciali Julia şi Romeo Saleno au transformat spectacolul într-unul de neuitat pentru public.”

De-a lungul carierei, Romeo și Julia Saleno au susținut spectacole pentru Altețele Regale Sârbești, Prințul Alexander și Prințesa Katherine a Serbiei, Majestatea Sa Regele Mihai I de România, Președintele Rotary International D.K.Lee, Președinția României, Primarul Orașului Miami, Dl. Thomas Regalado, Vice-Primarul Romei, Dl. Frederico Rocca, D-na Lia Roberts, Consulul Onorific al României în Las Vegas și candidat la Președinția României, Primul Ministru al României și alte personalități importante, cât și pentru: Clubul Rotary Internațional, Mercedes, Renault, Banca Comercială, Compania de croaziere MSC (unde au pășit pe scenă alături de Sophia Loren la Civitavecchia și actorul francez Gerald Depardieu, la Marseille). În anul 2009, publicația „Ziua de Vest” remarca: „Fin cunoscător de muzică bună, Regele Mihai I al României a fost fermecat de duetul vocal Julia și Romeo Saleno, duet care a făcut furori în întreaga lume.”

Cei doi distinși cant-autori au un repertoriu variat. Agenda Diplomației publice consemna în anul 2006, după concertele susținute la Venezia, cu ocazia Zilei naționale a Italiei: „Variatul repertoriu prezentat a entuziasmat numerosul public, care a apreciat acuratețea interpretării și sensibilitatea celor doi artiști români.” Genurile muzicale pe care le abordează cu succes sunt: pop-operă, classical crossover, operă, musical, pop, latino, rock simfonic, electronică, muzică internațională, dar și muzică românească ușoară și de petrecere. Publicul entuziast i-a putut urmări în concerte acompaniați de orchestră, orchestră și band, grup instrumental, pian sau negative orchestrale. „A fost o seară pe care mulţi dintre spectatori nu o vor uita, dovadă fiind şi aplauzele nesfârşite, la scenă deschisă, cu care cei prezenţi i-au aclamat pe artişti.”, notează presa de specialitate.

Romeo și Julia Saleno au înregistrat cinci albume: „A time for us”, „Amigos para siempre”, „Tu amor”, „Colinde”, „Romanțe și cântece de petrecere”. Piesele lor au fost difuzate pe radiourile și televiziunile naționale. Actualmente duetul “Tu și eu” face parte din playlistul Radioului Național FM. Compozițiile semnate de Romeo și Julia Saleno se bucură de aprecierea publicului larg. Morning Star (Luceafărul), Ragazzo, ragazza și Colind pribeag sunt doar câteva dintre titlurile cele mai vizionate de pe canalul de youtube al artiștilor, RomeoandJuliaSaleno.

Romeo și Julia Saleno sunt promotori ai muzicii în forma sa pură, fiind merituoșii câștigători ai premiului VIP pentru promovarea imaginii României în lume.

Redacția Ardealul de Succes

Website: www.romeo-julia-saleno.com
Youtube Channel: RomeoandJuliaSaleno
Facebook: Romeo & Julia Saleno

LINKURI VIDEO cu Julia și Romeo SALENO

https://www.youtube.com/watch?v=UHBT2lYmpoc
Romeo & Julia SALENO - AMIGOS PARA SIEMPRE "Christmas in Wienna"

https://www.youtube.com/watch?v=5TJ9WHbt98o
ROMEO & JULIA SALENO - Morning Star

Sau varianta in limba româna:

https://www.youtube.com/watch?v=gV1_nuOuxhM
Romeo & Julia Saleno - Luceafarul

https://www.youtube.com/watch?v=UGgnUGkNe38
Romeo & Julia SALENO "Ragazzo, Ragazza" 2013 Callatis Festival Black Sea

https://www.youtube.com/watch?v=AWNoJFm6AQI
Come t'amo - Romeo & Julia SALENO

https://www.youtube.com/watch?v=qJpzf4EoaXY&t=23s
Silver State Awards XV- Latino Awards LAS VEGAS - Romeo & Julia Saleno

https://www.youtube.com/watch?v=7ABZ8YsqJLE
Julia Saleno Performs 'Don't Cry For Me Argentina' at COUTURE FASHION WEEK NEW YORK CITY

https://www.youtube.com/watch?v=Clo7Hb2Egcs&t=6s
JULIA SALENO - COLIND PRIBEAG – LOS ANGELES

https://www.youtube.com/watch?v=93wlKGkSL0A
Romeo Saleno - Domani .
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Conferința de Leadership Feminin The Woman și Revista The Woman - în lumina reflectoarelor în luna martie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, o instituţie de succes în inima Transilvaniei

Kinderland

ORIZONT TV, televiziunea românească ce promovează valorile tradiționale

Salon Tresor, alegerea fericită

Interviu - Femeia Creativă

Ansamblul folcloric studenţesc Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca 1957-2017 - Măiestrie şi performanţă

GRAND HOTEL NAPOCA – un loc de suflet, un loc cu suflet

Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii

INTERVIU - Preotul clujean Dan Goga, strănepot al poetului Octavian Goga

INTERVIU - Raul Stör, antreprenor, proprietarul magazinului Men's Club

Ana Ilca Mureşan | Am fost o norocoasă pentru că m-am născut într-o casă unde cetera era în cui, lângă icoană