Kinderland

1. Când a fost înființată Instituția de Învățământ, ce secții cuprinde, ce dotări materiale are și ce personal didactic aveţi?

Grădiniţa s-a deschis în data de 16 septembrie 2002, vila fiind nouă, dublată ca spaţiu în cei 15 ani de funcţionare, astfel avem (spaţiu interior de 500 mp): 6 Săli de clasă, birou, cabinet logoped, cabinet metodic, bucătărie proprie, 6 grupuri sanitare, sală de servit masa, beci, cămară, sală de sport, sală multifuncțională (şah, computer, muzică, spectacole etc.), curte, parc de joacă cu gazon. Punctăm din oferta noastră aspecte unice: preţ imbatabil, facilităţi pentru fraţi (1/2 din taxă pentru al doilea frate), after school inclus în preț cu posibilitate de odihnă. În acest an însă sperăm ca instituția să se mute într-un nou local promis de Primăria și Consiliul Local CLUJ-NAPOCA, școala înființată necesitând un spațiu mai amplu atât interior cât și exterior cuprinzând conform planului de școlarizare toate clasele primare. Clasele și grupele de mici dimensiuni (10-12 copii maxim) ne permit să ne ocupăm de fiecare copil în parte, să-i urmărim evoluția pe care să o comunicăm cu regularitate părinților. Specialiştii noştri: educatoare-învățătoare, profesor de logopedie, profesori de specialitate, medicul pediatru, psihologul vă vor sfătui prin intermediul site-ului. Singura grădiniţă ACREDITATĂ din oraș începând cu anul 2008 pe limba germană maternă cu engleză intensiv, maghiară, română cu una din limbile moderne. Mediu educaţional stimulativ, atractiv, în care copiii sunt încurajaţi să se exprime. Grădiniţa este și ACREDITATĂ CA GRĂDINIŢĂ EUROPEANĂ ÎN CITY GUIDE. Copiii au şansa de a învăţa limba germană având cadre didactice educatoare-învăţătoare, licenţiate în limba germană maternă, de etnie germană împreună cu profesori din Berlin, care vin permanent în schimburi de experienţă sau în practică, având parteneriate şi cu alte instituţii de învăţământ din ţară şi U.E.
2. Care sunt activitățiile didactice obligatorii propuse copiilor și care sunt cele opţionale?

Şcoala primară KINDERLAND (cu grădiniţă și creşă) este o instituție cu predare în limba germană, PROGRAMA respectă reglementările MEN, conținutul didactic urmărind conceptul educaţional “Pyramide” al Institutului de pedagogie CITO – Germania şi pe cea a Colegiului Pedagogic din Sibiu pentru limba germană, completată cu a noastra proprie în care am luat ce am găsit mai bun și din cele 5 țări partenere, inspirându-ne astfel după cele aplicate în sistemul educațional german, elvețian, austriac, maghiar și englez. O pale-tă largă de opţionale şi activităţi extracurriculare complementare şi dezvoltate creativ aduce un plus de grijă pentru fructificarea tinerelor talente (limba engleză, limba arabă, dans de societate, șah, zumba, sculptură şi modelaj în porţelan, balet, muzică, arte plastice, gimnastică medicală, aeromodelism şi origami, ateliere de dezvoltare personală prin arte etc.)

3. Ce i-ați spune unui părinte care trebuie să aleagă între grădinița Dvs. și una concurentă, ca să-l convingeți să-și înscrie copilul în unitatea pe care o conduceți?

Experiența noastră de descoperire a învățării limbii germane prin joacă, la grădinița de Stat nr. 17, acum mai bine de 29 de ani, în timp s-a dovedit a fi fost cea mai bună investiție făcută de părinții noștri. E o limbă grea, dar frumoasă, a cărei cunoaștere îți antrenează mintea, îți modelează caracterul și îți pune “pe tavă” o meserie în sine. Credința noastră este că fiecare copil vine înzestrat cu un dar deosebit, sensul vieții sale fiind descoperirea și împlinirea acestui dar. În acest sens, promovăm în cadrul instituției noastre gifted education – un sistem de educație unic, prin pachete individualizate pentru fiecare copil. Veniți să trăim pentru copiii noștri, prin KINDERLAND - O FERESTRĂ DESCHISĂ SPRE VIITOR!!!

Redacția Ardealul de Succes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Conferința de Leadership Feminin The Woman și Revista The Woman - în lumina reflectoarelor în luna martie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, o instituţie de succes în inima Transilvaniei

Kinderland

ORIZONT TV, televiziunea românească ce promovează valorile tradiționale

Salon Tresor, alegerea fericită

Interviu - Femeia Creativă

Ansamblul folcloric studenţesc Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca 1957-2017 - Măiestrie şi performanţă

GRAND HOTEL NAPOCA – un loc de suflet, un loc cu suflet

Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii

INTERVIU - Preotul clujean Dan Goga, strănepot al poetului Octavian Goga

INTERVIU - Raul Stör, antreprenor, proprietarul magazinului Men's Club

Ana Ilca Mureşan | Am fost o norocoasă pentru că m-am născut într-o casă unde cetera era în cui, lângă icoană