O corporaţie de care putem fi mândri - ALEXANDRION GROUP ROMÂNIA

Responsabilitate față de tot ceea ce ne înconjoară, transparență în relațiile de business și nu numai, pasiune și excelentă în toate proiectele și respect pentru parteneri. Acestea sunt doar câteva dintre valorile declarate, dar și aplicate de toți reprezentanții Alexandrion Group România. Pe lângă companie, funcționează activ o fundație care se implică în susţinerea proiectelor din România, în diferite domenii precum sport, cultură, artă, protecţie socială, caritate, mediu. În goana sfârșitului de an, reprezentanții companiei ne-au amintit detaliile dezvoltării acestui brand și ne-au acordat câteva declarații legate de planurile de viitor. Printre altele, am aflat că în curând se va lansa primul sortiment de whisky, sută la sută autohton.
A.G.R. - ISTORIA PE SCURT

Produsele Alexandrion Group înglobează aproape 200 de ani de experiență după ce în familia Alexandrion a ajuns și fabrica SABER printr-o achiziție directă. SAB este cea mai veche fabrică de produse alcoolice din municipiul Rădăuți și a fost înființată de preoții catolici austrieci, la 15 ani de la anexarea Bucovinei la Imperiul Habsburgic. Astfel, pentru prima dată, metoda tradițională de obținere a alcoolului în casă a fost industrializată. În 1994, Nawaf Salameh devine acționar majoritar la fabrica ”Alkon” din Creta, care fusese deschisă în 1989, și aduce produsele pe piața din România. Deja începe să își contureze viziunea despre viitoarea fabrică care se va ridica în localitatea Pleașa, comuna Bucov, județul Prahova.

Anul 2000 a fost unul al deciziilor strategice! Nawaf Salamef le propune partenerilor greci să mute producția în România. În ciuda insistențelor acestora ca noua fabrică să fie ridicată în Rusia, Nawaf Salameh îi convinge să o construiască în România. Din acest moment, partenerii greci încep să intre în umbră. Prima decizie importantă pe care a luat-o, în onoarea produsului inițial, este redenumirea firmei create în România - Alexandrion – nume inspirat după regele Macedoniei, Alexandru cel Mare.

Ulterior, Nawaf Salameh cumpără aproximativ 20 de hectare de teren în satul Pleașa, județul Prahova și începe să ridice aici distileriile și o cramă, ”inima” Alexandrion Group de astăzi.

Dimensiunea globală pe care Alexandrion Group o are deja la finalul anului 2017 este dovada clară că deciziile strategice luate la nivelul conducerii companiei au fost unele de bun augur. Este important de menționat că începând cu luna iunie a acestui an, grupul Alexandrion și-a deschis un birou global în Cipru. Trebuie menționat și faptul că extinderea business-ului continuă și atinge țări foarte importante pe piață, cum sunt Brazilia și Statele Unite ale Americii.

Obiectivele Alexandrion Group au fost mereu și vor rămâne calitate, excelență și performanță. Nu trebuie să uităm că pe noi consumatorii ne-au apreciat și continuă să ne aprecieze pentru calitatea produselor noastre, produse care respectă tradiția și moștenirile din domeniu, fiind în același timp autentice și mereu în pas cu tendințele moderne.

A.G.R. - VIITORUL SUNĂ BINE

Luni, 11 septembrie 2017, Alexandrion Group a anunțat debutul primei producții de distilat de malț, care va sta la baza primul single malt produs în România. La ora 17,10 s-a procesat prima șarjă de distilat de malț, în prezența domnului Nawaf Salameh, președinte și CEO Alexandrion Group, precum și a vicepreședintelui Stelios Savva și a întregii echipe dedicată proiectului, precum și a specialiștilor cu expertiză internațională în domeniu. Acest moment marchează inaugurarea proiectului SINGLE MALT, dedicat Centenarului Marii Uniri din 2018, potrivit dorinței președintelui companiei.

La Distileriile Alexandrion s-a scris o pagină de istorie, odată cu prima cantitate de distilat de malț produsă în instalațiile achiziționate de companie. Întrucât la baza unei băuturi de calitate, așa cum sunt toate produsele Alexandrion Group, stă materia primă, aceasta va fi selectată cu cea mai mare atenție. Pentru început, compania va utiliza materie primă importată, dar intenția este de a folosi în viitor materie primă autohtonă, pentru un single malt 100% românesc. Produsul va fi distilat de două ori și depozitat în butoaie, apoi va fi maturat cel puțin trei ani în crama de la Bucov, Pleașa.

A.G.R. - RESPONSABILITATE SOCIALĂ

Alexandrion a fost și va fi în continuare alături de valorile din cultură și sport. Acestea sunt susținute prin Fundația Alexandrion, cea care, de la înființare, a preluat proiectele prin care Alexandrion Group, o companie ajunsă deja la o maturitate de business, dorește să susțină societatea și comunitatea în care s-a dezvoltat. Pe partea de Cultură trebuie menționate aici Premiile Constantin Brâncoveanu și Matei Brâncoveanu oferite seniorilor, respectiv tinerilor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea domeniilor lor de activitate.

În domeniul sportiv, avem trofeele ”Alexandrion” destinate răsplătirii performanței și excelenței în sport. Noi suntem parteneri pe termen lung al echipelor de fotbal ”U” Cluj și ASU Poli Timișoara, iar aceste parteneriate vor continua până când cele două echipe vor ajunge acolo unde le este locul în Liga I sau, de ce nu, în Cupele Europene. Acestea nu sunt însă singurele parteneriate pe zona de sport pe care le avem. Mai susținem încă alte patru echipe de fotbal: Universitatea Craiova, Politehnica Iași, Metaloglobus București și Petrolul Ploiești, dar și alte sporturi precum: handbalul, ciclismul, golful, polo pe apă, rugby sau tenis de câmp.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Conferința de Leadership Feminin The Woman și Revista The Woman - în lumina reflectoarelor în luna martie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, o instituţie de succes în inima Transilvaniei

Kinderland

ORIZONT TV, televiziunea românească ce promovează valorile tradiționale

Salon Tresor, alegerea fericită

Interviu - Femeia Creativă

Ansamblul folcloric studenţesc Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca 1957-2017 - Măiestrie şi performanţă

GRAND HOTEL NAPOCA – un loc de suflet, un loc cu suflet

Romeo & Julia SALENO – Vocile iubirii

INTERVIU - Preotul clujean Dan Goga, strănepot al poetului Octavian Goga

INTERVIU - Raul Stör, antreprenor, proprietarul magazinului Men's Club

Ana Ilca Mureşan | Am fost o norocoasă pentru că m-am născut într-o casă unde cetera era în cui, lângă icoană